Stand Up Paddleboard eller SUP som det förkortas är en träningsform som har blivit mycket uppmärksammad runt om i världen och speciellt i Europa och Sverige. Paddleboard innebär att användaren står på en paddleboard liknande en surfingbräda och använder sig av en paddel för att styra sin paddelbräda.
Med noga uttänkt form och egenskaper, kan du använda din paddleboard i alla olika typer av vatten. Med olika typer av vatten kommer även fler möjligheter att använda din SUP, beroende på vad för typ av vatten som du har din paddleboard i.
SUP Paddleboard
Det viktigaste för SUP är att välja en bra paddleboard. Det gör stor skillnad i användandet av SUP om du har valt en paddelbräda som är till för din SUP aktivitet. Paddelbräda finns både som uppblåsbar eller i komposit. Till synes är båda alternativen lika, men de har en och två egenskaper som separerar dem. En hård SUP är tillverkad för högre hastighetskompetens, har ett starkare glid och är bättre att ha om du vill slippa fylla upp din paddle board varje gång och vill ut på vattnet direkt. Skillnaden med en uppblåsbar paddle board är att den tar lite plats och att den är lätt att ta med och prova på nya vattentyper dit du rest.
Vad är SUP Yoga?
Det finns olika typer av SUP och med den anpassningsbara paddelbrädan står dörrarna öppna för att paddla på nya sätt. Något nytt inom SUP  är SUP Yoga som är yoga som utförs på din paddelbräda. SUP Yoga är en träningsform som är uppbyggd precis som traditionell yoga och som är fokuserad på en mix av balans och styrketräning med det avslappnande vattnet runtomkring.
SUP Stockholm
SUP har blivit en allt mer populär träningsform i Stockholm. I många av Stockholms badplatser har det blivit vanligt att istället för att hyra kajak Stockholm runt till att ta en SUP Stockholm runt. Stand up paddle är en aktivitet som passar både unga och gamla och som skapat en ny uppskattad utomhusaktivitet när det är skinande Stockholms väder. Beroende på vilken typ av vatten du än väljer är Paddleboard ett bra val som passar för alla.